SENCA Grooves

SENCA Grooves — a house-zenei kedvtelésem, gyűjtésem

A house zenéknek egy számomra kedves és stílusos, finom vonaláról van szó.

Ami remekül talál: hangulatos, ritmusos, bólogatós: délutánokhoz, kékes esteledésekhez, estékhez, kávézáshoz, koktélozáshoz, vezetéshez, bármi időtöltéshez, jó hangulathoz. Szerintem.

Többféle visszajelzés van.

Egy barátnőm szerint javarészt olyan az egész house műfaj mintha lábasokat csapkodnának egymáshoz, meg az asztalhoz és fel nem foghatja, hogy hogyan lehet ilyen zenét hallgatni, és milyen zavaró már, hogy nem magyar a dalszöveg. Bárhogy is, azért itt-ott ő is talál benne neki tetsző számokat, részeket. Például a „SENCA Grooves | 4 | 2017-08-14” mix kifejezetten részben a tetszésére talált. Benne főleg az a szám ami 5:50-nél kezdődik, meg ami a 18:28-nál, na meg a 38:17-nél ami „olyan színházas”.

Egy ízben egy „Rooftop Party”-hoz kerestek DJ-t, jelentkeztem a mixeimmel és a szervezői oldalról olyan választ kaptam, hogy:

  • „Te ez nagyon jó!!! Főleg első és utolsó blokk ;) gratula”
  • „Nekem is tetszik nagyon, kiválóan illik a rooftop stílushoz ;)”

Hogy melyik az első és utolsó blokk, azt nem tudom, de akkoriban ezek a számozású mixeim jöhettek szóba: 1, 2, 4, 5.

(Végül ez a „Rooftop Party” nem jött össze, mert a hangosítás részt nem tudtam volna biztosítani.)

Van az az eset is, amikor a vendéglátó hely vezető személyzete nem szereti, nem értékeli, de a vendég igen, annyira, hogy a vendégkönyvbe külön be is jegyzi. És ilyenkor a vezetőség kéri, hogy ezt a zenei vonalat hanyagoljuk.

Másik eset, amikor azonnal telt házas estéket és partykat várnak, olyasmit, amit – nem-populáris zenével és saját rádióállomás nélkül – hosszú idő felépíteni; aminek a maga törzsközönsége idővel szelektálódik. Volt olyan, hogy sokan távoztak a tánctérről, de akik maradtak vagy közben jöttek jobban élvezték az ilyen zenét, mint akik korábban a népszerűre, trendire voltak ott.

Úgy tűnik, a maga ismeretlensége mellett azért van potenciál ebben a zenében, még ha inkább rétegeket, mint tömegeket érint is meg.

Szóval ilyen visszajelzések vannak.

Amik nem sokat számítanak. Mert próbáld ki, ítéld meg magadnak, hogy neked kedves és élvezetes-e vagy sem. Ez számít. És ha gondolod Mixcloud-on vagy YouTube-on hozzászólásként megírhatod, hogy mit gondolsz; mi tetszik, mi nem, akármi.

Ha most ismerkednél a stílussal vagy belekóstolnál a mixeimbe, akkor arra felhívnám a figyelmedet, hogy az ilyen zenék élvezéséhez olyan hangszóró vagy fejhallgató szükséges, ami a mély hangokat is át tudja adni. Egy okostelefon, egy laptop, egy semmi kis számítógépes hangfal hangszóróján keresztül, ami a mély hangokat átadni nem tudja, ezek a zenék biztosan alig élvezhetőek és értékelhetőek.

Az eddig készült „SENCA Grooves” mixeimet itt tudod meghallgatni:

Ha esetleg szeretnéd, hogy egy rendezvényeden vagy a kávézódban, bárodban ilyen zene szóljon, akkor egyszer-egyszer elvihetem, előadhatom.

Itt elérhetsz: Schler Attila | +36 30 631 47 45 | senca@atskler.net