felfogásmódok

Anyagok > Felfogásmódok

[az anyagok listája az alábbi bevezető és ismertető után]

Felfogásmódunk meghatározza látásunkat, döntéseinket, eredményeinket és élményvilágunkat.

Ezekből az anyagokból különféle felfogásmódokat ismerhetsz meg, amikkel eredményesebbé és érdekesebbé és virágzóbbá teheted életedet, munkádat; új lehetőségeket és megoldásokat láthatsz meg ahhoz, amit szeretnél. És amiket a bajban támaszként és mentőövül hasznosíthatsz.

Ami a milyenségüket és terjedelmüket illeti: sokszor nehéz kifejeznem egy nem egyszer intuíció szülte gondolatot, így amit írok az sokszor kezdetleges és darabos. Igyekszem a szükségesnél és pár oldalnál nem bőbb lére ereszteni a dolgot. Tökéletlenségeken és sajátságokon ha fennakadsz és nem tudsz tőlük a mondanivalóval ismerkedni, akkor nem fogod tudni meglátni és hasznosítani az értékest.

A felfogásmód anyagok ára egyenként:

 • Ha épp nullán vagy, vagy nulláról indulsz, szívesen segítelek, támogatlak az anyagjaimmal, hogy előrébb juss. Írd meg bátran email-ben, hogy melyikeket szeretnéd s azokat elküldöm neked. Idővel aztán ha sikerült eredményeket elérned velük, akkor gondolhatsz rám és lelkiismereted szerint honorálhatod eredményeidből munkámat.

 • Ha valahova eljutottál már, valószínűleg nem akarod ismeretlen dolgokba fektetni pénzedet. Így írj és amelyik anyagokat szeretnéd, elküldöm neked. Aztán az áruk annyi, amennyire azokat értékesnek találod s amennyit lehetőségeidhez mérten értük megítélsz. Később ha jobbnál is jobb eredményeket sikerül elérned velük, akkor belátásod szerinti további honorárium felajánlásával gondolhatsz rám.

Bízom jóindulatodban.

Írj az: sa@schlerattila.hu címemre.


 • A KIINDULÁSI ŐSHELYZET (#1)
  Ahonnan, amiért, ahogyan és amerre az emberi világban minden és mindenki elindul. ● Amire, amiért és ahogyan az emberi világban minden felépül és fennáll. ● Amiért ma is mindenki a kiindulási őshelyzetben van. A saját életével is. ● Szabadság és predesztináció. ● Gyökeresen eltérni, letérni, újítani. ● Az ismeretes ismeretlen. Az ismeretlen ismeretes.


 • JÓ VAGY ROSSZ DOLOG AZ ÉLET(BEN BÁRMI)? ÉS A HALÁL? (#2)
  Jó vagy rossz, pozitív vagy negatív, felemelő vagy lesújtó, jobbra vagy balra lejtő valami az élet, a holtság s vele a túlvilág, valamint általában bármilyen dolog? Milyen álláspontra lehet helyezkedni ilyen kérdésben? Miként lehet hozzáállni?


 • SZEMBEN AZ ÉLETTEL, SZEMBEN A HALÁLLAL – MIVEL IS? (#3)
  Mi is az élet és a halál az ember létezésében? ● Élni és meghalni. ● Megrekedni és túllépni, váltani, változtatni. ● Evilági és túlvilági boldogulás. ● Evilágból nézve túlvilágon, komfortzónán túl lenni. ● Örökre életbe, evilágba, komfortzónába rekedni? ● Az ismeret megrekesztő volta. ● „Aki meg akarja menteni az életét, elveszíti azt, aki pedig elveszíti, megmenti azt az életre” – amire ez utalhat.


 • JELENIGENLÉS SZEMBEN A MÚLTTAL ÉS A JÖVŐVEL (#4)
  A múlt, a jelen/most és a jövő – mi létező és valós dolog ezek közül az ember számára? ● Vízió, jövőkép, jelenkép. ● A saját jelen lényege és igenlése. ● Partnerség és kommunikáció a jelennel. ● A saját egyedi viszony a saját jelennel. ● Még néhány felfogásmód szorult helyzet esetére.


 • ELŐBB MINDEN DARABOKBAN SZERTESZÉT HÁNYÓDIK (#5)
  Minden szerteszét hányódó darabok összeszedéséből és összeállításából áll össze. ● Folyamata és receptje annak, hogy hogyan lesz valami összeállt. ● Amivel az ember összeszedheti és összeszedetten tarthatja magát, kedvét, dolgait, munkáját, haladását. ● Hogy ne dobja be a törölközőt.


 • GYÜMÖLCSÖZŐ TÁRSULÁSNAK ÉS ÜZLETNEK ALAPJA (#6)
  Amiről társulásaink – saját magunkkal társulásunk is – és vállalásaink és vállalkozásaink szólnak. ● Amiről a munkánk szól. ● Amiről az üzlet szól. ● Amiről a szolgáltatások és termékek szólnak. ● Amiről a hirdetés és eladás szól. ● Amiről valamit szerzésünk, vásárlásaink, igénybe vevéseink szólnak. ● Amiről a fizetség és részesedés szól. ● Pénzfelfogásbeli hozzáfűznivaló.