A NEM-ek az IGEN-nek, amit szeretnék: a vezető partjai.

A NEM-ek az IGEN-nek, amit szeretnék: a vezető partjai.

Korábban, rám sokáig csüggesztően, megbénítóan és megsemmisítően hatott bármi elutasítás, nekem nem-et mondás, várakozásokban és ígéretekben csalódás, viszonzatlanság, kiábrándulás, felsülés, szerencsétlen alakulás vagy fejlemény, stb. Sőt, már az a tudat is, hogy ilyesmi benne van pakliban. Nem tudtam a NEM-mel mit kezdeni, egyre kerültem ahogy csak tudtam, és végül ezzel kerültem mindent, mert mindenben benne van, hogy nem lesz az, amit az ember szeretne.

Aztán egy alakalommal naplózás közben egyszer csak lett, hogy egy ilyen ábrát rajzoltam. És ezzel akkor sikerült meglátnom és megértenem, hogy miről van szó.

Igazából az ember az életében minden NEM-mel az IGEN-hez kerül közelebb, vagy talán pontosabban az IGEN-medrében halad.

Nyilván egy dolog ezzel így intellektuálisan előjönni, és egy másik dolog ezt valami valós szituációban bevetni tudni, t. i. valami jól kinézett, fontos, sokat jelentő dologgal kapcsolatos elutasítás, csalódás, felsülés, kudarc, és más ilyesmi felkorbácsolta érzelmi hullámok közt. Kezdetben hirtelen kéznél sincs, kézre se áll és az ember ínyére sincs elővenni és alkalmazni. Idővel, türelemmel, gyakorlással viszont magától működő segítő tényezővé lehet az ember életében. És aztán már inkább az IGEN medrét, áramlatát érzi és élvezi az ember, s nem annyira a NEM partjára vetődést szenvedi.Nézd még szemléltetésként és inspirációként a második képen Egyiptomot. Egyiptom a folyam, a Nílus ajándéka – így meséli Hérodotosz (II/5). A Nílus mentén, IGEN, virágozhat az élet, másutt NEM. Az ország kb 94.5% a NEM és 5.5%-az IGEN. Az ókorban az IGEN-nek ilyen kis sávján egy bámulatos civilizáció virágzott 3500 éven keresztül.Nézd úgy, hogy az IGEN útján vagy áramlatban, virágzásban.